Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Jordgubbspaj – kan aldrig bli för mycket

    Jordgubbspaj – kan aldrig bli för mycket

    Jag bakade denna förra veckan, då kunde man köpa färska jordgubbar för 20 kr/litern! Det är så lyxigt att kunna köpa massa jordgubbar och bara vräka i sig. I den här pajen använder man jordgubbarna färska, det är ju allra godast så. Receptet är åter en mix av idéer från nätet och egna infall.

    Jordgubbspaj med mandelmassa
    Pajskal:
    150 gram smör
    1 dl socker
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    Botten:
    150 gram riven mandelmassa
    1 ägg
    Fyllning:
    1 – 2 dl vaniljkräm
    1 – 1.5 liter jordgubbar

    Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten. Blanda mandelmassan och ägget och bred ut över pajbotten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna helt. Bred ut vaniljkrämen i botten på pajskalet och fyll sedan med härliga färska jordgubbar. Servera med vaniljglass. Mumma!

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    1. Nej, det här kan det inte bli för mycket av. Väldigt gott. Har bara provat tillsammans med glass, men jag kan tänka mig att rejäl vaniljsås inte heller är fel.

      /Provsmakar’n

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :