Kategorier
Baktankar & recept Goda tårtor & söta pajer

Jordgubbspaj – kan aldrig bli för mycket

Jag bakade denna förra veckan, då kunde man köpa färska jordgubbar för 20 kr/litern! Det är så lyxigt att kunna köpa massa jordgubbar och bara vräka i sig. I den här pajen använder man jordgubbarna färska, det är ju allra godast så. Receptet är åter en mix av idéer från nätet och egna infall.

Jordgubbspaj med mandelmassa
Pajskal:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Botten:
150 gram riven mandelmassa
1 ägg
Fyllning:
1 – 2 dl vaniljkräm
1 – 1.5 liter jordgubbar

Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten. Blanda mandelmassan och ägget och bred ut över pajbotten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna helt. Bred ut vaniljkrämen i botten på pajskalet och fyll sedan med härliga färska jordgubbar. Servera med vaniljglass. Mumma!

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Ett svar på ”Jordgubbspaj – kan aldrig bli för mycket”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *