Jag bakade denna förra veckan, då kunde man köpa färska jordgubbar för 20 kr/litern! Det är så lyxigt att kunna köpa massa jordgubbar och bara vräka i sig. I den här pajen använder man jordgubbarna färska, det är ju allra godast så. Receptet är åter en mix av idéer från nätet och egna infall.
Jordgubbspaj med mandelmassa
Pajskal:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Botten:
150 gram riven mandelmassa
1 ägg
Fyllning:
1 – 2 dl vaniljkräm
1 – 1.5 liter jordgubbar
Blanda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig pajdeg. Tryck ut i en pajform. Nagga botten. Blanda mandelmassan och ägget och bred ut över pajbotten. Grädda i 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna helt. Bred ut vaniljkrämen i botten på pajskalet och fyll sedan med härliga färska jordgubbar. Servera med vaniljglass. Mumma!
1 kommentar
Nej, det här kan det inte bli för mycket av. Väldigt gott. Har bara provat tillsammans med glass, men jag kan tänka mig att rejäl vaniljsås inte heller är fel.
/Provsmakar’n