Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Kokoskaka med apelsinsmak

    Kokoskaka med apelsinsmak

    Saftig och fräsch kaka som ser lite lyxig ut tack vare glasyren.  Om man vill gotta till det lite extra kan man dela kakan och fylla med vaniljkräm innan den glaseras. Ett gräddfritt alternativ till den vanliga tårtan kanske? Kakan tjänar på att ligga till sig en dag, smakerna framträder bättre dag 2. Åter ett grundrecept från Hembakat.

    Kokoskaka med apelsinsmak:

    Kakan
    1.5 dl riven kokos
    2.5 dl mjölk
    125 gram smör (mjukt)
    rivet skal av en apelsin
    2.5 dl socker
    2 ägg
    4 dl vetemjöl
    1.5 tsk bakpulver

    Glasyr
    3 dl florsocker (ca)
    1 msk mjukt smör
    1 – 2 msk juice från apelsinen

    Blanda kokos och mjölk och låt svälla ca 1 timme. Rör smör, apelsinskal och socker poröst med elvisp eller matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget.  Vänd sedan växelvis ner mjöl/bakpulver och kokosmjölken. Rör tills allt är väl blandat. Häll i smord kakform, ca 1.5 liter. Grädda på galler mitt i ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Blanda glasyren när kakan svalnat. Bred den ovanpå kakan och garnera eventuellt med lite rivet apelsinskal, citronmeliss och/eller färsk apelsin.
    Man kan istället för glasyren pudra kakan med florsocker, men glasyren är så god så det är synd att missa den.

     

    • Facebook
    • Twitter

    1 Kommentarer

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :