Den här kakan kom in i mitt liv för några år sedan när en av mina jobbarkompisar skulle byta tjänst. Då bjöd hon på denna ljuvliga kaka som ”hej-då”-fika. Jag var inte glad att hon slutade, men jag var glad att hon gjorde kakan och gav mig receptet. Den är nog skyldig till flera centimeter av mitt midjemått, för denna har jag gjort många gånger. Och jobbarkompisen har jag till min glädje fortfarande kontakt med 🙂

Saras Kokostoscabitar

Kakan
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 gram smält smör

Toscasmet
75 gram smör
2 dl socker
1.5 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse (200 gram) kokos

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i övriga ingredienser till kakan. Häll smeten i långpanna på bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (först blir den jättehög, den är klar att ta ut när den sjunker ihop). Blanda under tiden ihop alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning. Ta ut kakan och bred toscasmeten över den, grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna och skär i lagom bitar.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *