Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Leilas baguetter

  Leilas baguetter

  /
  /

  Jag är lite fascinerad av Leila Lindholm och hennes bakverk. Hon kan få det mesta att se läckert och lättbakat ut. Jag brukar behöva en dreggelservett bredvid när hon gör sina kakor. Och sen måste jag prova själv. En del blir inte så gott som det ser ut, men det kan ju bero på att jag inte är Leila? Skulle vilja ha Smak-TV, eller Bak-TV(!?). Det är ju inte bara kakor som lockar, Leila gör ju massor med gott matbröd också. Hennes baguetter är jättegoda. De tar sin lilla tid att göra, men börjar man bara i tid så är de mödan värd. Mitt recept är på en slarvigt skriven lapp. Det skrev jag av från recept.nu om någon vill gå till källan.

  Leilas baguetter

  Deg 1:
  5 gram jäst
  3 dl kallt vatten
  5 dl vetemjöl Special
  Blanda och jäs i minst 4 timmar.

  Deg 2:
  15 gram jäst
  3 dl kallt vatten
  1 msk salt
  1 msk socker
  9 dl vetemjöl Special
  Blanda med deg 1 och knåda i maskin på låg fart 15 minuter. Jäs 1.5 timme till.
  Tag sedan försiktigt upp degen och dela den i 4 bitar. Forma till baguetter, pensla med vatten och strö över flingsalt. Gör ev snitt med kniv i baguetterna. Jäs 1 timme till. Grädda 5 minuter i 240 grader, sänk sedan ugnen till 200 grader och grädda 25 minuter till. Spraya lite vatten in i ugnen efter ca 15 minuter för mer krispig yta. Sen är det bara att äta! Varm baguette med smältande smör på – och te, mmmmmmmmmmm…

  • Facebook
  • Twitter

  1 Kommentarer

  1. Det här brödet är suveränt! Min favorit. Behövs inget pålägg, räcker med lite smör.

   P.S. Hörde ryktas om nån stolle som använde denna deg som pizzabotten… Sickna gökar det finns, va 😉

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :