Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Pitabröd

  Pitabröd

  /
  /

  Jag har köpt pitabröd massor med gånger, men aldrig bakat själv. Så kan vi inte ha det! Därför tog jag tag i saken och satte igång. Recept från Hembakat. Det var oväntat lätt. Det enda kruxet var att ha is i magen och hålla ut tills de var färdiggräddade. De måste ju svälla upp ordentligt, annars blir det ju inget hålrum att stoppa god fyllning i. Jag hade lite bråttom med en plåt, men den andra blev bra. Nu vilar pitabröden i frysen tills det är dags för nästa utflykt i det gröna.

  Pitabröd (8 st):

  25 gram jäst
  3 dl vatten
  1 tsk salt
  1 msk olja
  2 dl rågsikt
  5 – 6 vetemjöl special

  Smula jästen i en degbunke. Låt vattnet bli fingervarmt, häll lite över jästen och blanda ut den. Häll över resten av vattnet och resten av ingredienserna. Blanda i vetemjölet lite i taget tills den blir blank och smidig och släppen bunkens kanter. Dela degen i 8 lika stora bitar. Forma varje bit till en rund bulle och låt dem jäsa under bakduk 20 minuter. Kavla sedan ut bullarna till runda platta kakor, ca 15 cm i diameter. Jäs på arbetsbänken under bakduk 30 minuter till. Vänd kakornaoch lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Grädda mitt i ugnen på 250 grader 6 – 8 minuter, tills de pöst upp och känns lätta. Låt kallna under bakduk.

   

  • Facebook
  • Twitter

  1 Kommentarer

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :