Regines & Grahams Tekakor

Jag tycker vanliga tekakor är lite mesiga. Goda, men inte så mycket att få i magen. Därför har jag alltid gillat lite grövre tekakor bättre, och särskilt om de innehåller grahamsmjöl. Efter en del mixtrande hittade jag en formel på tekakor som passar mig. Familjen är också nöjd. Får jag därför lov att presentera:

Regines Grahamstekakor

2 dl grahamsflingor/grahamsmjöl
5 dl vatten
100 gram smör
5 dl mjölk (funkar lika bra med vatten)
100 gram jäst
1 msk salt
1 dl sirap
1 dl kesella
1 dl linfrö
5 dl grahamsmjöl
ca 15 dl vetemjöl

Koka en gröt av grahamsflingor (går lika bra med grahamsmjöl) och vatten. Klicka i smöret i gröten när den är klar (behöver bara koka 1- 2 minuter). Blanda i mjölken, jag brukar vipsa i mjölken så blir det mindre klumpar. Låt bli 37 grader. Smula jästen i en degblandare. Häll över lite av grötspadet och lös upp jästen. Häll sedan i resten samt salt, sirap, kesella, resterande grahamsmjöl och linfrö. Blanda igen och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget till degen är jämn och fin. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Baka ut till tekakor, om man gör den ca 100 gram/st blir det ungefär 30 stycken. Nagga och låt jäsa 30 minuter till. Grädda i 225 grader 10 – 12 minuter.
Ujuj, det blir en god frukostmacka det!!

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

5 svar på ”Regines & Grahams Tekakor

  1. Jag ger brödet en 10:a! Mycket bättre än vanlig tekaka! Kan tänka mig att köpa den av dig i din kommande café .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *