Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Regines & Grahams Tekakor

  Regines & Grahams Tekakor

  /
  /

  Jag tycker vanliga tekakor är lite mesiga. Goda, men inte så mycket att få i magen. Därför har jag alltid gillat lite grövre tekakor bättre, och särskilt om de innehåller grahamsmjöl. Efter en del mixtrande hittade jag en formel på tekakor som passar mig. Familjen är också nöjd. Får jag därför lov att presentera:

  Regines Grahamstekakor

  2 dl grahamsflingor/grahamsmjöl
  5 dl vatten
  100 gram smör
  5 dl mjölk (funkar lika bra med vatten)
  100 gram jäst
  1 msk salt
  1 dl sirap
  1 dl kesella
  1 dl linfrö
  5 dl grahamsmjöl
  ca 15 dl vetemjöl

  Koka en gröt av grahamsflingor (går lika bra med grahamsmjöl) och vatten. Klicka i smöret i gröten när den är klar (behöver bara koka 1- 2 minuter). Blanda i mjölken, jag brukar vipsa i mjölken så blir det mindre klumpar. Låt bli 37 grader. Smula jästen i en degblandare. Häll över lite av grötspadet och lös upp jästen. Häll sedan i resten samt salt, sirap, kesella, resterande grahamsmjöl och linfrö. Blanda igen och tillsätt sedan vetemjölet lite i taget till degen är jämn och fin. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Baka ut till tekakor, om man gör den ca 100 gram/st blir det ungefär 30 stycken. Nagga och låt jäsa 30 minuter till. Grädda i 225 grader 10 – 12 minuter.
  Ujuj, det blir en god frukostmacka det!!

  • Facebook
  • Twitter

  5 Kommentarer

  1. Jag ger brödet en 10:a! Mycket bättre än vanlig tekaka! Kan tänka mig att köpa den av dig i din kommande café .

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :