Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Regines marsipantårta

  Regines marsipantårta

  Prinsesstårta i all ära, men jag tycker det är för mycket gräddsmak i den. Därför har jag gjort min egen variant. Eftersom jag älskar hallon blandade jag hallon i gräddlagret – blev jättegott. Fast det är alltid så krångligt att få till marsipanen…därför jag fuskade med färdigkavlat lock den här gången. Ska träna mer på att kavla själv, men det får bli en annan gång.

  Tårtbotten
  4 ägg
  2.5 dl socker
  1 dl kokande vatten
  3 dl vetemjöl
  0.5 dl potatismjöl
  1 msk bakpulver
  1 tsk vaniljsocker

  Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i det kokande vattnet under omrörning. Sikta ner torrvarorna i smeten, blanda sedan om försiktigt (det blir nästan som en redd sås med det varma vattnet och mjölet, rör tills smeten är jämn och slät). Häll i en formca 24 cm/diameter. Helst med löstagbar kant. Grädda i 30 – 40 minuter tills kakan känns torr och fått fin färg.

  Tårtan
  Blanda vaniljkräm och vispa grädden (ca 3 -4 dl), ställ i kylskåpet en stund. Dela tårtbotten i 3 delar. I det nerdersta lagret varvas hallonsylt och vaniljkräm. I nästa lager blandas grädde med lite av vaniljkrämen och 1 – 2 dl hallon. Söta med lite socker om hallongrädden blir för sur. Sedan stryker man ut grädde på hela tårtan så att maripanen har något att fästa i. Lägg på marsipanen försiktigt, stryk ut och jämna till den så att den ligger fint. Dekorera med siktat florsocker.

  • Facebook
  • Twitter

  1 Kommentarer

  1. Denna tårta slår vanlig prinsesstårta med hästlängder! Den här har kropp. Det smakar rent.
   Efter att ha ätit den här är vanlig prinsesstårta helt meningslös (om man inte älskar grädde).

   /Provsmakarn

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :