Hittade  ett perfekt recept på egen vaniljkräm på nätet – sajten heter Söta saker, kolla in den!

Vaniljkräm:
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk potatismjöl
1  vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga  ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du  vispar, tills krämen tjocknar. Låt den inte koka eller  brännas i botten, utan håll koll på den hela tiden. Låt den sedan svalna och använd i kakor, bullar eller tårtor.

Ps. Jag la till en tesked vaniljsocker när krämen svalnat eftersom jag ville ha starkare vaniljsmak. Den här krämen är verkligen perfekt att ha i bakverk – och enkel att göra!

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar

  1. Den här vaniljkrämen kan man dricka sig otörstig på 😉

    /Provsmakar’n


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.