Topp-Meny

Enkel och sååå god bärkaka

Nu när sommaren möter hösten finns ju både bär i skogen och frukt på träden. Naturens skafferi bara slänger ut godsaker! Härom dagen plockade jag och Patric blåbär. Det har aldrig hänt förr. Jag var lite förvånad och chockad att det gick så smärtfritt. Jag har nämligen lidit av minnen från barndomens plågor i bärskogen hela livet. Undvikit allt plockande som pesten. Men nu har motståndet släppt – det tog bara 35 år… Här är kommer kakan som fick ta hand om bären – den är superenkel att göra och VÄLDIGT god. Blåbär är gott, men hallon blir ännu godare. Varför inte ta lite av båda?barfylld-rorihop2_web

Bärfylld rör-ihop-kaka

100 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl bär (minst)

Smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Rör ihop alla ingerdienserna till smeten. Häll i formen och strö sedan över bären. Grädda 40 minuter i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen. Servera med glass eller grädde.barfylld-rorihop3_web

4 Responser till Enkel och sååå god bärkaka

 1. Christine 4 maj, 2017 vid 19:04 #

  Jättegod!!

  • Regine 19 juni, 2017 vid 01:07 #

   Vad roligt att du också gillar den! 🙂

 2. Julijana 28 april, 2018 vid 08:09 #

  Hej!
  Kan man göra kakan kvällen innan den ska serveras? 🙂

 3. Regine 28 april, 2018 vid 20:42 #

  Ja, det går bra. Ytan blir lite mjukare, men det är lika god 🙂

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO