Nu när sommaren möter hösten finns ju både bär i skogen och frukt på träden. Naturens skafferi bara slänger ut godsaker! Härom dagen plockade jag och Patric blåbär. Det har aldrig hänt förr. Jag var lite förvånad och chockad att det gick så smärtfritt. Jag har nämligen lidit av minnen från barndomens plågor i bärskogen hela livet. Undvikit allt plockande som pesten. Men nu har motståndet släppt – det tog bara 35 år… Här är kommer kakan som fick ta hand om bären – den är superenkel att göra och VÄLDIGT god. Blåbär är gott, men hallon blir ännu godare. Varför inte ta lite av båda?barfylld-rorihop2_web

Bärfylld rör-ihop-kaka

100 gram smör
2 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl bär (minst)

Smält smöret och låt svalna. Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Rör ihop alla ingerdienserna till smeten. Häll i formen och strö sedan över bären. Grädda 40 minuter i 175 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna i formen. Servera med glass eller grädde.barfylld-rorihop3_web

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer

    • Vad roligt att du också gillar den! 🙂

  1. Hej!
    Kan man göra kakan kvällen innan den ska serveras? 🙂

  2. Ja, det går bra. Ytan blir lite mjukare, men det är lika god 🙂

    • Hej!
      Behöver man vispa ägg och socker eller räcker det att blanda ihop?
      Mvh
      Stoja

      • Hej! Det räcker att röra ihop allt, om du vispar blir den inte lika kladdig och det är det som gör den så god tycker jag 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *