Kategorier
Baktankar & recept Gott utan ugn

Glass med touch av mandel och choklad

Jag hittade ett glassrecept som verkade jättegott. Som vanligt blev den inte som det stod i receptet – jag var ju tvungen att göra om efter egen smak. När jag var klar var det en helt ny glass. Men ack så god!!

Glass med mandellikör och chokladflisor

3 äggulor
1 msk vaniljsocker
0.75 dl florsocker
0.5 msk mandellikör
3 dl vispgrädde
0.25 dl vit sirap
2 – 3 msk grovriven mörk choklad (t ex Marabous)

Vipsa ihop äggulor, vaniljsocker, florsocker och mandellikör. Vispa sedan grädden hårt och tillsätt sirap. Blanda allt. Om du använder glassmaskin, låt glassen bli ganska fast innan chokladen tillsätts. Om du inte har maskin – blanda i chokladen när glassen varit i frysen någon timme. Rör sedan i glassen ett par gånger under tiden den fryser (tar ca 4 timmar). Väldigt gott att ha Marias goda choklad/kolasås till. Och hallon 🙂

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *