Alltid gott med hembakade limpor! Det är lite mer att tugga på än de luftfyllda versionerna i affär’n.
Jag har ändrat lite i ursprungsreceptet, och här kommer min version av:

Grekiskt bondbröd:
2 stycken

50 gr jäst
5 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 msk honung
7 dl vetemjöl
5 – 6 dl rågsikt

Värm yoghurten till 37 grader och blanda med den smulade jästen i en degbunke. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter, dragfritt och under duk. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela i två bitar och forma till två limpor. Lägg på smord/pappersklädd plåt och skär några skåror på ytan med vass kniv. Låt jäsa 30 minuter till.  Grädda i 200 grader, nedersta falsen, ca 30 minuter.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *