Topp-Meny

Grova brödkakor

Om man gillar lite grövre bröd till frukost är dessa brödkakor perfekta. De smakar gott av råg och gör magen glad. Detta är motsatsen till en fralla, man blir mätt…

Rågkakor

50 gram jäst
50 gram smör
5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 msk salt
3 msk mörk sirap
7 dl grovt rågmjöl
5 – 7 dl vetemjöl (Special)

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och blanda i filmjölk, värm till 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och lös upp den. Häll över resten av vätskan och även sirap och salt. Blanda sedan i rågmjölet så det blandar sig ordentligt. Fortsätt med vetemjöl till degen är lagom fast. Jäs under bakduk 45 – 60 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in mer mjöl om degen är kletig. Dela i 4 delar och forma till brödkakor. Gör ev hål i mitten. Nagga. Lägg på bakplåtspapper på ugnsplåtar. Låt jäsa 30 minuter till  under bakduk. Pensla kakorna med vatten och strö över lite grovt rågmjöl innan de gräddas mitt i ugnen i 225 grader 12 – 15 minuter. Låt svalna lite under bakduk innan de avnjuts.

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO