Topp-Meny

Nötchokladrutor

Det är roligt att prova nya recept. I “Sju sorters kakor” hittar jag ständigt oprövade guldkorn. Boken har jag haft i 15 år, ändå ser jag nya godsaker varje gång jag bläddrar. Denna kaka rekommenderas skarpt. Nötter och choklad kan man aldrig få för mycket av!

Nötchokladrutor

1.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 gram smör
1.5 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl grovt hackade nötter (t ex hasselnötter, mandel)

Blanda mjöl och bakpulver. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta sedan i kakao och vaniljsocker. Vänd sedan i mjölblandningen. Bred ut på ett smort bakplåtspapper och lägg i en långpanna 25 x 35 cm. Häll över de hackade nötterna. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO