Nötchokladrutor

Det är roligt att prova nya recept. I “Sju sorters kakor” hittar jag ständigt oprövade guldkorn. Boken har jag haft i 15 år, ändå ser jag nya godsaker varje gång jag bläddrar. Denna kaka rekommenderas skarpt. Nötter och choklad kan man aldrig få för mycket av!

Nötchokladrutor

1.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
100 gram smör
1.5 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl grovt hackade nötter (t ex hasselnötter, mandel)

Blanda mjöl och bakpulver. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta sedan i kakao och vaniljsocker. Vänd sedan i mjölblandningen. Bred ut på ett smort bakplåtspapper och lägg i en långpanna 25 x 35 cm. Häll över de hackade nötterna. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *