Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Rimbobullar – tips från Skålsjögården

  Rimbobullar – tips från Skålsjögården

  /
  /

  Förra veckan hade jag förmånen att bo på vackra Skålsjögården. Elisabeth och Åke som driver gården är fantastiska värdar. De möter sina gäster med kärlek och värme. När jag kom hem ringde Elisabeth och pratade lite med mig om min bak-blogg. Hon frågade om jag bakat Rimbobullar nån gång. Inte än, sa jag då. Men nu har jag provat – och de är gudomligt goda. Så tack Elisabeth för tipset. Kommer nog leda till en och annan bilring 😉

  Rimbobullar (ca 24 st)

  25 gr jäst
  2 dl kall mjölk
  200 rumsvarmt smör
  1 msk socker
  ca 6 dl vetemjöl

  Fyllning:
  75 gram smör
  2 msk socker
  2 tsk vaniljsocker

  Smula jästen i en bunke. Strö över lite av sockret (hjälpen jästen att smälta). Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt smöret, delat i mindre bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40 x 40 cm på mjölad bakbänk. Skär i fyrkanter 8 x 8 cm. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och klicka lite mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna och lägg i pappersformar. Ställ på plåt och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 250 grader 5 – 8 minuter. Låt kallna. Blanda glasyr av en msk vatten eller citronsaft och 1 – 2 dl florsocker. Garnera de kalla bullarna med glasyren.

  • Facebook
  • Twitter

  6 Kommentarer

   • Ja – de förgyller verkligen en fikastund 🙂 Har inte bakat dem innan, men nu är familjen galen så fort de kommer fram…

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :