Hit enter after type your search item
Home / Baktankar & recept / Rimbobullar – tips från Skålsjögården

Rimbobullar – tips från Skålsjögården

/
/
81 Views

Förra veckan hade jag förmånen att bo på vackra Skålsjögården. Elisabeth och Åke som driver gården är fantastiska värdar. De möter sina gäster med kärlek och värme. När jag kom hem ringde Elisabeth och pratade lite med mig om min bak-blogg. Hon frågade om jag bakat Rimbobullar nån gång. Inte än, sa jag då. Men nu har jag provat – och de är gudomligt goda. Så tack Elisabeth för tipset. Kommer nog leda till en och annan bilring 😉

Rimbobullar (ca 24 st)

25 gr jäst
2 dl kall mjölk
200 rumsvarmt smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 gram smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Smula jästen i en bunke. Strö över lite av sockret (hjälpen jästen att smälta). Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt smöret, delat i mindre bitar, socker och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40 x 40 cm på mjölad bakbänk. Skär i fyrkanter 8 x 8 cm. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och klicka lite mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna och lägg i pappersformar. Ställ på plåt och låt jäsa ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 250 grader 5 – 8 minuter. Låt kallna. Blanda glasyr av en msk vatten eller citronsaft och 1 – 2 dl florsocker. Garnera de kalla bullarna med glasyren.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Buffer
  • Pocket
  • stumbleupon
  • Reddit

6 Comments

    • Ja – de förgyller verkligen en fikastund 🙂 Har inte bakat dem innan, men nu är familjen galen så fort de kommer fram…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO

Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :