Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Sockerkaka för veganer

  Sockerkaka för veganer

  Min systerdotter är vegan. Det skapar ångest varje gång vi ska ha kak-kalas. Men hon har gett mig så mycket glada tillrop och uppmuntran att jag faktiskt har lyckats skapa en helt okej sockerkaka utan ägg, mjölk och smör. Jag gör ibland muffins av smeten istället, då kan jag frysa  in dem och ha något att bjuda på om det kommer oväntat veganbesök.  Muffins gräddar jag mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter. Smaksättningen kan man variera, det är t ex gott att ha rivet äpple och kanel i. Då kan man ta bort mandelmassan, om man vill. Bara att prova sig fram!

  Vegis-sockerkaka

  1 dl neutral olja (Rapsolja funkar fint)
  0.5 dl smält vegan margarin (Mildas mjölkfria t ex)
  2 dl socker
  juice från 1 – 2 apelsiner + ev lite rivet skal
  1 msk kokosolja (om man vill ha lite kokossmak)
  75 – 100 gram riven mandelmassa
  4 dl vetemjöl
  2 tsk bakpulver
  2 tsk vaniljsocker

  Blanda olja och socker i matberedare tills blandningen ser vit och luftig ut. Blanda i övriga ingredienser, bakpulvret blandat med mjölet sist,   vänds försiktigt ner i smeten. Häll i smord och bröad sockerkaksform (tänk på att kolla innehållet på ströbrödet så det passar veganer – Wasas funkar t ex). Grädda i 175 grader ca 50, låt sedan stå på eftervärme 10 minuter. Låt svalna lite innan kakan stjälps upp på fat.

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :