Topp-Meny

Fräsch ostkaka utan ost…

Min chef Mary är en fena på att odla saker. Härom veckan fick jag en jättesquash som hon närt i sitt grönsaksland.  Hon hade fått massor med squash i år. Och jag som inte vet nåt om dessa “gurk-wanna-bees” tackade glatt och frågade efter tips på tillredning. Till min förvåning sa Mary att man kan göra ostkaka på squash. “Va???”, sa jag. Men man ska ju inte döma något obakat så jag tog tacksamt emot ett recept på “Falsk ostkaka” och skyndande mig hem till ugnen. Jag ökade mängden mandel lite, annars samma recept. Den blev jättegod. Mycket lättare och fräschare än den vanliga. Och då ska ni veta att jag älskar vanlig ostkaka. Prova – och döm själva.

Falsk ostkaka

9 dl skalad, kokt och grovt mosad squash
5 dl gräddmjölk
1 dl strösocker
4 msk vetemjöl
4 ägg
5 malda bittermandlar
20 – 30 malda sötmandlar

Skala och skär squashen i 3 cm stora bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk (ca 10 min) och låt sedan rinna av väl. Mosa grovt. Blanda ut mjölet i lite mjölk så det blir utan klumpar. Vispa äggen och blanda allt utom mandeln till en fin smet. Blanda sist i mandeln och häll i smord form. Grädda i 225 grader 35 – 40 minuter. Servera ljummen med vispad grädde och sylt.

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO