Biskvier – himmel eller helvete?

Biskvier är gott, om man får till en god smörkräm. Gillar inte den traditionella smörkrämen så värst, men om man tillsätter lite arom blir det bättre. Jag tycker det är lite krångligt att få biskvierna vackra – det ser ut som en 5-åring kladdat när jag är klar. Men, som sagt, gott är det. Himmel att äta, helvete att få snyggt.

Biskvier:
Botten:
300 gram riven mandelmassa
2 äggvitor
1 dl socker
Vispa äggvitorna till löst skum med elvisp. Tillsätt sockret. Vispa en stund. Tillsätt mandelmassan och vispa till en jämn smet. Spritsa ut på bakplåtspapper till lagom stora biskvibottnar. Jag tycker det är godast med ganska små bottnar, men det är upp till var och en förståss. Grädda i 175 grader 15 – 20 minuter. Lossnar lätt om de får vila i frysen en stund.

Smörkräm:
100 gram mjukt smör
125 gram florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
ev några droppar karamellfärg
ev smaksättare, t ex några droppar päron eller jordgubbsessens

Blanda alla ingredienser till smörkrämen till en jämn smet. Bred smörkrämen på biskvibottnarna så de blir lite toppiga (undersidan av botten upp). Låt vila i frysen innan de stryks med eller doppas i mörk choklad. Smörkrämen smälter lätt av den varma chokladen annars. Sen är det bara att koka kaffe och njuta av livet.

Publicerat av Regine

Besök även FramSteget :: https://www.framsteget.net

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO