Adventsfika med fuskkakor

adventsfika_web Idag är det 3:e advent. Och jag har inte ens fattat att det är december!! I år jobbar jag hela julen, och det känns helt okej. Julen är ingen stor grej längre. Förr var det otänkbart att ha en avspänd jul. Det skulle pyntas, handlas, lagas mat och bakas i hysteriskt tempo. Ofta höll jag på ända tills kl 2 på julaftons morgon. Det var då jag kom på att vi skulle skriva verser på alla paket också. Jag hade tur om jag hann sova alls. Det är julefrid det!! Nu för tiden får det bli som det blir. Om jag får lust sätter jag upp en julstjärna i fönstret, ofta redan i oktober eftersom den lyser så fint. Kanske en duk på köksbordet. Det räcker. Sen får inspirationen styra vilken mat och vilket bak det blir. Vi kommer nog äta lite Jansson och några köttbullar. Sill och ägghalvor. Vet inte om jag orkar göra julskinka. Får se. Barnen firar hos sin pappa i år och Patric gillar inte julen så värst. Ingen press alls. Skööönt.

Men idag gjorde jag mig till och bjöd Patric på julfika. Saffransbullar, chokladbollar och fusk-pepparkakor. Det var längesedan jag gjorde egna pepparkakor. Tycker att de köpta är lika goda. Storlådan med Hjärtan på Coop innehåller görgoda kakor. Efter en stund blev Nova nyfiken. Hon gillar ju inte kakor, men vill gärna lägga sig mitt i dem om hon får…
novafikar_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *