Cheesecakeglass, efterrätt som passar till både jul och nyår

Ännu en julfavorit, fast en efterrätt den här gången. Den har varit med sedan barnens första jular, så de tycker inte att julen är komplett om de inte får cheesecakeglass. Den är mastig, men ändå perfekt att rensa gommen med efter julbordet. Servera gärna med tinade och lättsockrade jordgubbar, en underbar kombination! Funkar lika bra att göra i glassmaskin som utan.

Cheesecake-glass
3 dl grädde
3 ägg
1-2 dl socker (efter smak)
1 tsk vaniljsocker
100 gram Philadelphiaost
Digestivekex

Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum (så man kan vända bunken). Gulorna vispas med socker och vaniljsocker, blanda sedan i osten. Vispa grädden och rör sedan ner den och sist äggvitorna i smeten. Krossa Digestivekexen i botten på formen du vill använda och häll sedan över glassmeten. Låt stå 5 – 10 timmar i frysen, ta fram 20 minuter innan servering. Om du använder glassmaskin – låt smeten frysa till lagom konsistens innan den hälls över Digestivekexen. Servera direkt eller förvara i frysen. God Jul!
cheesecakeglass_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

2 svar på ”Cheesecakeglass, efterrätt som passar till både jul och nyår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *