Topp-Meny

Bullfavorit

Jag blir så lycklig när jag hittar ett nytt favoritrecept. Häromdagen surfade jag efter bullrecept. Och hittade ett lovande på Kokaihop.se. Ingen brukar protestera när jag lägger min arbetstid på att baka. Bara att sätta igång. Till min hjälp hade jag jobbarkompisen Markus som brukar bli jätteglad när det finns nybakt på jobbet. Jag misstänker att han är en lika stor godisgris som jag… Det gick väldigt smidigt att göra dessa luftiga och fina bullar. Men man måste tänka på att ha stadiga formar, det blir mycket lättare då.

Älsklingsbullar
50 gram jäst
100 gram smält smör
3 dl mjölk
1 ägg
0.5 tsk salt
0.75 dl socker
8 dl vetemjöl

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader och blanda med jästen. Blanda i övriga ingredienser och arbeta degen en stund. Ska vara ganska lös. Lägg en sked deg i varje form, det ska bli 25 – 30 st.
Blanda fyllningen: 100 gram mjukt smör, 1 dl socker och 3 tsk vaniljsocker. Gör ett hål i varje bulle och lägg en tesked fyllning i varje. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda 6 – 7 minuter i 250 grader.
alsklingsbullar_web

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO