Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Bullar & kakor / Underbar kolakaffekaka

  Underbar kolakaffekaka

  /
  /

  Vi har just smakat på en underbar, kletig, luftig, beroendeframkallande kaka. Jag hittade receptet i en bok, men när jag skrev av det glömde jag både det ena och det andra. Bland annat vad boken heter… Men jag fyllde i luckorna så gott det gick och resultatet blev jättebra. När folk ser kakan få de en drömmande blick och man bara ser att de längtar efter att bli bjudna. Precis som jag vill ha det. Att ha en kaka som alla vill ha är makt 😉
  Prova själva får ni se!

  Kolakaffekaka med smaskig glasyr

  Kakan
  100 gram smörkolakaffekaka2_web
  3 ägg
  2 dl socker
  0.5 msk kaffepulver
  2 tsk vatten
  2 dl vetemjöl
  0.5 dl mandelmjöl (kan uteslutas)
  1 tsk bakpulver
  2 msk kakao (siktad)

  Glasyr
  100 gram smör
  1 dl socker
  0.5 dl grädde
  0.5 dl ljus sirap
  1 msk kakao (siktad)
  0.5 msk kaffepulver

  Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Koka upp vattnet och blanda med kaffepulver. Rör ner kaffet i äggsmeten och blanda väl. Blanda sedan växelvis ner det avsvalnade smöret och mjölblandningen. Blanda försiktigt så luften i äggvispet blir kvar. Häll i smord och bröad form ca 25 cm i diameter med löstagbar kant. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader ca 30 minuter. När kakan börjar svalna kan du göra glasyren. Blanda alla ingredienser i en liten gryta. Låt koka i ca 5 minuter under omrörning. Stjälp upp kakan på ett väl tilltaget fat (glasyren brukar rinna lite). Häll glasyren över kakan. Sätt på kaffet och njut av denna underbara skapelse!

  kaffekolakakan_web

  • Facebook
  • Twitter

  2 Kommentarer

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :