Klassisk toscakaka med vaniljkräm

Ibland blir man jättesugen på en speciell sak. Idag var det toscakaka för min del. Jag hittade samma recept på flera ställen (Sju sorters kakor, Hembakat mm) så jag antog att det var ett bra val. För att göra kakan extra smaskig – måndagar behöver ju lite guldkant – så fyllde jag den med vaniljkräm. Inte illa. Smakade ljuvligt. tosca_web

Toscakaka
100 g smör
2 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl grädde eller mjölk

Toscatopping
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g skållad, skalad och hackad sötmandel

Fyllning
2 – 3 dl vaniljkräm

Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör sist ner mjölk och smör. Häll smeten i smord och bröad form ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader, nedre delen av ugnen i 20 – 25 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och börjat tjockna. Bred den över kakan och fortsätt grädda i 20 minuter till något hack högre i ugnen. När kakan svalnat så delas den och fylls med vaniljkräm.
Bara att njuta! 🙂

toscaslice_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

2 svar på ”Klassisk toscakaka med vaniljkräm

  1. Det är faktiskt inte så krångligt som man kan tro att göra toscakaka. Den vanliga modellen är jättegod, men det blir ju lite mer festligt med fyllning förståss 😀

  2. Pingback: Vaniljkräm - Så lyckas du med vaniljkräm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *