Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Lemon curd, mycket lättare än jag trodde!

  Lemon curd, mycket lättare än jag trodde!

  /
  /

  Jag skulle göra en rulltårta. Jag var trött på de gamla vanliga fyllningarna. Jag fick för mig att Lemon curd skulle vara gott. Gissa om jag hade rätt?? Nu har vi gjort av med 3 burkar på 2 veckor. Det passar ju till nästan allt. Godast är det på den rostade morgonmackan. Underbart! Jag hittade ett enkelt och mycket gott recept på www.ica.se:lemoncurd_web

  Lemon Curd
  2 citroner
  2 äggulor
  1 ägg
  2 dl socker
  100 gram smör

  Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
  Vispa äggulor, ägg och socker några minuter med elvisp i  en glas eller metallskål. Ställ skålen över en gryta med sjudande vatten (vattenbad) och häll i citronskal och juice. Rör tills krämen tjocknat, 15 – 20 minuter. Skär smöret i bitar. Klicka i under omrörning till det smält. Låt svalna. Förvaras i kylskåp.

  • Facebook
  • Twitter

  2 Kommentarer

   • Absolut. Hembakat bröd med hemgjord lemon curd är på topplistan. Testade att köpa lemon curd i affären, men det var inte alls lika gott som den hemgjorda.

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :