Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Bullar & kakor / Vaniljrutor är väldigt gott!

  Vaniljrutor är väldigt gott!

  /
  /

  Återigen har pärmen “Hembakat” kommit till god (haha) användning. Jag har provbakat dessa vaniljrutor flera gånger med blandat resultat, men igår knäckte jag koden och de blev perfekta 🙂 Så varsågod – undvik mina missar och lyckas direkt!

  Vaniljrutor (ca 15 st)
  25 gram jäst för söta degar
  75 gram smör
  2.5 dl mjölk
  0.5 dl socker
  0.5 tsk salt
  ca 7 dl vetemjöl

  Fyllning: blanda 60 gram mjukt smör med 0.5 dl socker och 1 msk vaniljsocker.

  Värm smöret och mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen i lite av spadet. Tillsätt resten av spadet, socker, salt och 6 dl av mjölet. Arbeta degen tills den släppen bunkens kanter (för hand eller med maskin). Jäs ordentligt, 30 – 60 minuter (jag tycker det blir bäst med den längre jästiden, men det beror ju på innetemperatur osv…) Ta upp degen på lätt mjölad bakbänk och jobba in det sista mjölet. Kavla ut till en rektangel ca 20 x 70 cm. Bred på fyllningen och vik degen i 3 delar på längden. Skär i ca 5 cm breda bitar (ska se ut som fyrkanter uppifrån). Lägg med skarven neråt på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäst ordentligt igen (30 – 60 minuter). Pensla med ägg och strö över strösocker. Grädda i 225 grader 8 – 10 minuter. Sätt sedan på kaffet och ta med dig kopp och bulle ut i solen 🙂

  vaniljrutor2_web

  • Facebook
  • Twitter

  4 Kommentarer

  1. Sååååååå goda och inte krångliga alls tyckte jag. Jag tog 2 påsar saffran i degen och OJ så goda dem blev. Tack för du deal med dig detta recept Regine!

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :