Topp-Meny

Rabarberkaka gör mig glad

Bläddrade runt i mina samlade lösbladsrecept. Det är kul, man hittar alltid något som är oprövat. Eftersom jag fick länsa brorsans rabarberstånd igår hade naturligtvis en baktanke (hahaha!) med receptletandet – rabarberkaka! Till slut hittade jag ett enkelt recept som blir många kakor. Alltid en fördel för en godisgris som mig… Här kommer det!

Rabarberrutor á la Regine
150 gram smör
3 ägg
3.75 dl socker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1.5 dl mjölk

400 gram skalad, tunt skuren
(ca 1 cm) rabarber
0.5 dl socker
ev 1.5 msk kanel

Smält smör och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll mjölken i smöret. Blanda sedan växelvis äggsmeten med mjölblandningen och smör/mjölken. Rör försiktigt så luften behålls i smeten. Häll i smord långpanna. Blanda rabarberbitarna med socker och ev kanel. Strö ut över kakan. Garnera ev med pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna och skär i bitar. Om du inte använt pärlsocker kan du pudra med florsocker innan servering. Gott med vaniljsås till 🙂

2 Responser till Rabarberkaka gör mig glad

  1. Provsmakarn 28 juni, 2013 vid 21:14 #

    Den gör mig glad också 🙂 Jag tycker kanelen var pricken över i:et (eller grädden på moset…)

  2. Frasse 30 juni, 2013 vid 23:09 #

    Ahhhh…rabarberkaka är ljuvligt!

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO