Solskenskaka

För några år sedan gick jag och Berit (Patrics mamma) igenom hennes receptsamling. Jag skrev av recept som en dåre. En av kakorna var superenkel och jättegod. Jag gör den ofta. Den är saftig och knaprig och alldeles, alldeles underbaaar…

Solskenskaka
3 ägg
3 dl socker
150 g smör, smält o avsvalnat
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
ca 20 mandlar

Skålla och skala mandlarna. Hacka dem grovt eller skiva dem som flarn.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten. Häll i smord och bröad form (ca 25 cm i diameter). Sätt in i ugnen på 175 grader. När kakan varit inne 5 minuter tas den ut och mandeln strös över den. Grädda sedan ytterligare 30 – 40 minuter. Låt stå en liten stund innan den stjälps upp på fat.
solskenskaka_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

1 svar på ”Solskenskaka

  1. Den här är så enkel och gooood – och lätt att piffa till med lite grädde och bär. Mmmmmmmm…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *