
Detta är ett gott och enkelt bröd som passar till det mesta.
5 dl vatten
1/2 pkt jäst
Ca 13 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
1/2 dl havregryn
1 msk linfrön
1 msk ljus sirap
2 msk rapsolja
2 tsk salt
Smula ner jäst i bunke. Strö över 1 tsk socker.
Värm vatten till 37C och blanda vattnet med jästen i bunken. Blanda i havregryn, linfrön, sirap, olja och salt.
Ha i 3/4 av mjölet och kör igång maskinen. Tillsätt mjöl efter behov. Bearbeta i en kvart.
Lägg degen på bakbordet och knåda en liten stund. Låt jäsa ca 1 timme.
Dela upp degen i två delar, knåda in lite form och god energi och lägg på plåt. Låt jäsa i ca 1 timme.
Skjuss in i ugnen 250C. Sänk temperatur till 200C.
Efter ca 40-45 min är brödet klart.
Ååhhh, så gött! 🙂 // Patric
2 kommentarer
Tack för receptet Patric! Du är min första jästkompis 🙂 Och jag vet av egen erfarenhet att ditt bröd är jättegott <3
Trevligt att vara din jästkompis 🙂 En vacker dag kanske jag gör lika gott bröd som dig…