Hit enter after type your search item

  Kolaformar

  /
  /

  Längst bak i min hjärna rörde sig något när jag åt kaffekaka med kolaglasyr. Ett minne. Av något väldigt gott. Havreformar med kolafyllning. Jag åt dem första gången nån gång på 90-talet. Just då fanns de överallt. Men nu är det jättelängesen jag ens tänkte på dom. Det är synd. Så nu har jag dammat av receptet och bjudit min familj på dessa ljuvligheter. Dom är ganska enkla att göra, det enda trixet är att sjuda kolakrämen lagom länge. Var så goda!

  Kolaformar (ca 50 st)

  Havreformar
  300 gram smält smör
  3.5 dl socker
  3 dl havregryn
  5 dl vetemjöl
  4 tsk bakpulver
  1 ägg

  Kolafyllning
  150 gram smör
  3 dl socker
  4 msk kakao
  6 msk grädde
  2 msk sirap

  Rör ihop ingredienserna till havreformarna och klicka ut ca 1 msk i muffins- eller folieformar. Grädda i 175 grader 10 – 15 minuter (de är klara när mitten sjunkit och de fått fin färg). Låt svalna
  Lägg allt till kolafyllningen i en gryta och låt sjuda ihop till en tjock sås. Häll en knapp matsked i varje form. Låt stelna. Klart för avsmakning!

  • Facebook
  • Twitter

  3 Kommentarer

  1. Jag kommer ihåg när jag åt dessa första gången, det var när jag var barnvakt åt Erica
   och Timmy och du hade bakat dessa, såååå goda. På “senare” dagar har jag hittat receptet i mammas gamla receptpärm och snott med mig det hem och bakat dem många gånger, fast det är bara jag här hemma som gillar dem…:)

   • Vad roligt! För jag är nästan säker på att jag också fick receptet av din mamma 🙂 Fick smaka dom när jag vickade som förskollärare på hennes jobb för lääängesen…

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :