Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Från Snuskisar till Smaskisar

    Från Snuskisar till Smaskisar

    /
    /

    Igår bjöd jag på en omgjord variant av Rebeccas Snuskisar. Gästerna åt och njöt. Sedan ville de ha receptet och frågade vad kakan heter. “Snuskisar” sa jag glatt. “Fy, vad äckligt det låter”, sa den som njutit mest. Då insåg jag att namnet nog kan ha en avskräckande inverkan. Vilket är synd på en så god och enkel kaka. Eftersom jag hällt i både det ena och det andra i min version tycker jag det är godkänt att döpa om dem. Får jag presentera:smaskisar2_web

    Regines Smaskisar

    3 dl havregryn
    3 dl cornflakes
    1 dl mandel
    100 g smör
    1 dl sirap
    1 dl socker
    5 msk kakao
    1 tsk kaffepulver
    1 nypa salt
    1 tsk vaniljsocker

    Mixa havergrynen med mandeln tills det blir som ett grovt mjöl. Blanda i en bunke med cornflakes, salt och vaniljsocker. Smält smör i en kastrull tillsammans med sirap, socker, kakao och kaffepulver. När kolasmeten kokat någon minut, låt svalna något och blanda sedan med de torra ingredienserna. Klicka i muffinsformar och låt stelna i kylskåpet. Jättegott! Lite som chokladbollar, med krisp- och kolakänsla.

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :