Topp-Meny

Knäckig, enkel och jättegod äppelpaj

Det är tur att man inte är ensam om att gilla godsaker. Min omgivning inspirerar ständigt till nya bakverk. I lördags berättade min svägerska Helena om en “underbart god äppelpaj med knäckig botten”. Vem kan motstå det? Jag bad naturligtvis om receptet innan hon hunnit prata klart. Äpplen finns det fullt av 10 meter från ytterdörren. Smör, socker, mjöl, ägg och kanel finns hemma nästan jämt. Bara att sätta igång! Och visst hade Helena rätt! Bland det godaste jag ätit med äpplen i. Och de andra runt fikabordet höll med.

Enkel äppelpaj med knäckig botten
150 gram rumsvarmt smör
1.5 dl socker
knappt 2 dl vetemjöl
3 saftiga äpplen (ev fler)
2 msk socker
1-2 msk kanel

Rör samman smör och socker tills det blir mjukt och poröst (elvisp enklast). Tillsätt mjölet och tryck ut i en smord pajform. Skala och skär äpplena i smala klyftor som fördelas på pajbotten. Strö över socker och kanel. In i ugnen direkt på 200 grader i ca 30 minuter. Avnjuts med vaniljsås eller vispad grädde. Glass är säkert också gott men det har jag inte provat än.
Ps. Eftersom pajen tog slut så fort den lämnade ugnen är jag glad att jag var så smart att jag tog kort när den fortfarande var kvar i ugnen 😀
appelpajknack_web

2 Responser till Knäckig, enkel och jättegod äppelpaj

  1. Patric Liljestrand 14 september, 2013 vid 14:36 #

    Väldigt gott!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tuuunga saker... - Lusaskens TS - 13 september, 2013

    […] har i och för sig alltid varit god. Särskilt om det handlar om sötsaker. Just nu är favoriten knäckig äppelpaj…. Perfekt […]

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO