Topp-Meny

Mjuk pepparkaka funkar året runt

Det var i augusti. Sommarvärmen var kvar. Kvällarna var ljusa. Då kom det över mig ett jättesug efter mjuk pepparkaka. Men inte kan man äta pepparkaka mitt i sommaren!? Efter en stund beslöt jag mig för att strunta i vad man kan och inte kan. Jag bakade en mjuk pepparkaka. Tyvärr smorde jag inte formen tillräckligt så överdelen fastnade i formen. Men vem bryr sig om utseendet? Den blev ju jättegod. Receptet hittade jag i “Annas kakbok” av Anna Bergenström (i kapitlet “Julbak” förståss!).

Pepparkaka från Grännapepparkaka2_web
150 gram smör eller margarin
2 ägg
2 rågade dl socker
1.5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1.5 tsk mald ingefära
1.5 tsk malda nejlikor
2 tsk kanel
2.75 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett och låt svalna lite. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt filmjölk och det smälta matfettet. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat och vänd sedan ner det i kaksmeten (försiktigt). Smaksätt gärna med lingonsylt. Häll i smord och bröad sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen 40 – 45 minuter.

En respons till Mjuk pepparkaka funkar året runt

  1. Patric Liljestrand 2 september, 2013 vid 12:03 #

    Myyyycket gott!

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO