Njuter av höstens frukter!

vastgotakakacosmo_webEn av de godaste kakorna jag vet är Västgötakakan. Den gillas av alla – till och med katten Cosmo vill ha den 🙂 När jag var ute och plockade äpplen för att göra den till eftermiddagsfikat upptäckte jag att päronträdet också dignade av frukt. Vad gör man med päron? Jag bestämde mig för att göra päronkräm. För första gången. Bara att leta fram recept och prova. Det blev väldigt lyckat. Perfekt som mellanmål med lite mjölk och en smörgås. Ungdomarna i huset gillade det skarpt. Tyvärr hann jag inte ta någon blid, men Cosmo och Västgötakakan duger väl lika bra? 🙂

Päronkräm ca 4 port (från Tasteline)
4 dl vatten
3-4 välmogna päron
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
1/2 dl socker
ev 0.5 – 1 tsk citronsyra eller kanel
Skala päronen och skär dem i bitar. Koka upp vatten och socker (och ev citronsyra eller kanel).  Lägg i päronen och låt det koka tills päronen känns mjuka. Rör ut potatismjöl och vatten och tillsätt i en fin stråle i krämen. Låt koka upp på nytt under omrörning. Strö eventuellt lite socker över krämen innan servering så att den inte skinnar sig. Om man gillar lite syrligare smak kan man tillsätta lite citronsyra. Kanel passar också bra som smaksättning.

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

4 svar på ”Njuter av höstens frukter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *