Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Njuter av höstens frukter!

  Njuter av höstens frukter!

  /
  /

  vastgotakakacosmo_webEn av de godaste kakorna jag vet är Västgötakakan. Den gillas av alla – till och med katten Cosmo vill ha den 🙂 När jag var ute och plockade äpplen för att göra den till eftermiddagsfikat upptäckte jag att päronträdet också dignade av frukt. Vad gör man med päron? Jag bestämde mig för att göra päronkräm. För första gången. Bara att leta fram recept och prova. Det blev väldigt lyckat. Perfekt som mellanmål med lite mjölk och en smörgås. Ungdomarna i huset gillade det skarpt. Tyvärr hann jag inte ta någon blid, men Cosmo och Västgötakakan duger väl lika bra? 🙂

  Päronkräm ca 4 port (från Tasteline)
  4 dl vatten
  3-4 välmogna päron
  2 msk potatismjöl
  2 msk vatten
  1/2 dl socker
  ev 0.5 – 1 tsk citronsyra eller kanel
  Skala päronen och skär dem i bitar. Koka upp vatten och socker (och ev citronsyra eller kanel).  Lägg i päronen och låt det koka tills päronen känns mjuka. Rör ut potatismjöl och vatten och tillsätt i en fin stråle i krämen. Låt koka upp på nytt under omrörning. Strö eventuellt lite socker över krämen innan servering så att den inte skinnar sig. Om man gillar lite syrligare smak kan man tillsätta lite citronsyra. Kanel passar också bra som smaksättning.

  • Facebook
  • Twitter

  4 Kommentarer

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :