Hjärtekaka med touch av mandel

Min sambos snälla och omtänksamma mamma Berit gav mig en mycket vacker sockerkaksform i lördags när vi var på Loppis. Det enda hon ville ha i utbyte var en smakbit av den kommande kakan. Idag hade vi premiärbaket. Jag gjorde en vanlig sockerkakssmet, fast 1.5 sats (stor form). För att snitsa till den lite la jag till mandel. Den blev både vacker och mycket god! Formen gav kakan en jättebra och krispig yta. Det här blir nog en favoritform 🙂sockerkaka2_web

Sockerkaka med touch av mandel (stor form!)
150 gram smör
3 ägg
3 dl socker
4.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2.5 dl mjölk eller vatten
1.5 – 2 dl mixad mandel
2 rivna bittermandlar

Smält smöret och blanda sedan i mjölken/vattnet. Smörj och bröa en stor sockerkaksform. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med övriga torra ingedienser. Rör försiktigt ner smörblandningen och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 – 200 grader ca 45 minuter. Låt stå ett par minuter i formen innan kakan stjälps upp. Vinner på att få safta till sig några timmar 🙂

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

En reaktion på “Hjärtekaka med touch av mandel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *