Festliga apelsinbullar som helgmys

Ibland blir jag så otroligt sugen på bullar. Särskilt på lördagar av någon konstig anledning. Eftersom jag gärna vill utveckla mig och testa nya smaker blir det ofta experiment i köket. Därför kom jag denna gång på att jag skulle testa mandelmassa och apelsin som fyllning i snurrorna. Toppat med vanlig glasyr och chokladganache. Dom blev jättegoda 🙂 Perfekt som Månadens godsak på sajten Söta saker! Jag använde Leilas vetedeg som bas, tycker den är bäst hittills.

Apelsinfyllning:apelsinbullar_web
Riv skalet av en stor apelsin och blanda med 2 msk lemoncurd (eller apelsincurd). Curden kan bytas ut mot koncentrerad apelsinjuice. Blanda med ca 60 gram mjukt smör. Blanda sist ner 50 – 100 gram riven mandelmassa. Rör tills massan är mjuk och smidig. Bred över degen när den kavlats ut till en rektangel. Rulla ihop och skär lagom stora snurror. Jäs och pensla med uppvispat ägg innan gräddning. Grädda som vanligt (ca 250 grader mitt i ugnen 8 – 10 minuter).

När bullarna kallnat gör man en vanlig glasyr på florsocker och vatten (eller apelsinsaft). Ringla över bullarna. Vill man lyxa till det extra mycket kan man även göra en chokladglasyr och ringla över. Eftersom jag hade gjort en Williamstårta till Fars Dag så hade jag chokladganache över, det funkade jättebra som glasyr också.

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

En reaktion på “Festliga apelsinbullar som helgmys

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *