Ananas och kokospaj

Vid en kylskåpsinspektion upptäckte jag en crème fraiche som var på väg till de sälla jaktmarkerna. Eftersom jag är en sparsam typ började jag genast fundera på vad man kunde hitta på med den innan det var för sent. Plötsligt kom jag ihåg Gittans bärpaj – den som är så underbart god. Tyvärr hade jag inga jordgubbar hemma, inga bär alls faktiskt. Men i skafferiet hittade jag en burk krossad ananas. Fast det kändes lite trist med bara ananas. Kom på att jag kunde testa med kokos i också. Och för att inte slänga något alls idag så blötlade jag kokosen i spadet från ananasen. Resultat – mer smak och mindre kokos som fastnar i tänderna! Perfekt! Som extra belöning fick jag massor med beröm för pajen. “Den är så fräsch och annorlunda i smaken – jättegott!”
Hyresvärden/svägerskan Helena var mest imponerad, därför får detta bli hennes paj 🙂
ananaspaj2_web
Ananas och kokospaj – Helenas favorit
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda samman i matberedare eller för hand.
Låt vila 30 minuter i kylen. Tryck ut i pajform.

Fyllning
Häll av en liten burk krossad ananas. Blanda spadet med ca 1 dl kokos. Låt svälla en stund. Blanda 2 dl crème fraiche, 2 ägg, 1 dl socker och 2 tsk vaniljsocker. Fördela ananaskrosset i pajskalet. Blanda  sedan crémefraiche-blandningen med ananasspadet (inkl kokos). Häll blandningen över ananasen i pajskalet.

Grädda ca 30 minuter i 175 – 200 grader. Servera med vaniljsås eller grädde.
helenaspaj3_web

 

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *