Glassbakelse med daim..mmmmm…

Min kompis Asta har en uppsjö av läckra recept i sin samling. Den här perfekta efterrätten har jag fått från henne. Jag tänkte bidra med den som tips till årets julbord – perfekt avslutning på stabbig julmat 🙂

Glassbakelser ca 18 st
Botten
1. 5 dl mald mandel
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
Fyllning
3 dl hårt vispad grädde
3 äggulor
0.75 dl socker
4 krossade Daim (=2 dubbeldaim)

Dela äggvitor och äggulor. Vispa vitorna till fast skum. Blanda socker och mandel till botten. Vänd försiktigt ner i vitorna. Klicka i aluminiumformar. Grädda i ca 10 minuter i 175-200 grader. Låt svalna helt. Vispa gulorna med sockret till fyllningen. Vänd ner i den vispade grädden. Krossa daimen, lättast om den fått vara i kylskåpet en stund. Jag brukar lägga den i en plastpåse på hårt underlag och krossa med mortelstöten. Blanda daimen i gräddsmeten och fördela på bottnarna. Styckfrys några timmar. Ta fram en liten stund innan servering. Mumma!
glassbakelse_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *