När jag var tolv år blev jag kompis med en katt för första gången. Vackra, underbara Misou. Fast kompis är väl fel ord? Det var mer som att hon valde ut mig att bli “hennes människa”. Jag fick all hennes omsorg och kärlek. När jag fick mässlingen låg hon hos mig hela tiden och slickade min panna tills febern gick ner. Tyvärr blev Misou överkörd när hon bara var två år. Sorgen var stor. Min själsfrände i päls fanns inte mer.

Sedan dess har jag varit “katt-människa”. Många katter har funnits i mitt liv och i mitt hjärta sedan dess, men bara en har kommit mig lika nära som Misou.

Det var försommaren 2008 som Cosmo gjorde entré i vårt liv. Han var något så ovanligt som ettcosmo8_web ensambarn i kattvärlden. Hans mamma fick bara honom den våren. Och familjen som ägde mamman gullade och kelade med husets enda kattunge hela tiden. Gissa om han blev bortskämd? När han kom till oss i juni var han redan förstörd. Näedå! Man kan ju inte ändra på en katt så han hade nog blivit likadan om han så hade haft 8 syskon. Cosmo är egensinnig som få, även med kattmått mätt. Omgivningen är aldrig ljummen i fråga om denna katt – endera älskar man honom eller så är man rädd för honom. Han borde ha hetat “Devil” enligt en av sönerna – eftersom han har en “djävulsk” blick. Kan ligga något i det…men han är ju väldigt snäll också. Ibland. Cosmo vill sällan gosa, så om han någon gång gör oss den äran att hoppa upp på magen och kräva att få några klappar blir vi överlyckliga. Det känns som en större ära än att få hälsa på kungen.

cosmo5_webDet är något i Cosmos energi som säger att han är större än Livet. Att han har alla svar. Som en guru, med stort ego. Vi väntar nästan på att ett UFO ska landa på gården och ta hem honom. Ibland smyger han in på toaletten och stirrar mot ett hörn. Sedan jamar han högt ett par gånger. Som om han skickar ett budskap till någon. ET phone home? Som ni säkert redan har fattat så älskar jag denna katt otroligt mycket. Jag är säker på att han är något mer än en katt och att han hjälper oss på många sätt utan att vi vet det. Vår lilla skydds-ängel. Fast han ser ut som en Devil. Det är precis sån han är, komplex och obegriplig. Men med mycket kärlek i sin lilla kattkropp.cosmoknas3_web

Häromdagen blev Cosmo skadad. Vi hann tänka många tankar och bli väldigt oroliga innan han piggnade till igen. Nu är han nästan återställd och hela familjen pustar ut och känner stor tacksamhet för att han fick stanna hos oss. Livet skulle inte bli detsamma utan Cosmo-katten.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *