Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Glutenfria hemligheter

  Glutenfria hemligheter

  Den här kakan har funnits i bak(hahaha-)huvudet en länge. Men tiden var inte mogen att göra den förrän idag. Jag smakade den på jobbet en gång och tog självklart receptet som kollegan hade kopierat till alla som ville ha. Men jag kom inte ihåg hur den smakade. Jag blev glatt överraskad. Jättegod! Däremot är jag lite fundersam på namnet. Varför Militära hemligheter? Om någon har en teori eller till och med vet så berätta! En kommentar om bilden. Min mormor var en fantastisk kvinna. Och vacker. Här är hennes bröllopsfoto, och hennes servis. Kakor ochmilitara3_web kaffe blir ännu godare i vacker miljö 🙂

  Militära hemligheter (för en stor lång-panna)
  200 g rumsvarmt smör (margarin i originalreceptet)
  4 dl socker
  6 ägg
  4 medelstora kokta kalla potatisar
  300 g sötmandel
  5 bittermandlar
  rivet skal av en apelsin
  250 g mörk choklad + 2 msk olja

  Sätt ugnen på 175 grader och klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Riv potatisen och mal mandeln (eller använd mandelmjöl). Rör smör och socker poröst. Dela äggen och tillsätt en gula i taget, rör om noga mellan varje. Tillsätt sedan potatisen, mandeln och apelsinskalet. Vispa äggvitorna till skum och rör försiktigt ner dem i smeten. Börja med 1/3, sedan resten. Försök behålla så mycket luft som möjligt i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda i 20 – 25 minuter i mitten av ugnen. När kakan är färdiggräddad stjälps den upp på bakplåtspapper eller fat. Dra bort bakplåtspappret kakan gräddades på medan den är varm. Smält chokladen i vattenbad, rör ut med oljan och bred över den kalla kakan. Skär i bitar. Den här kakan blir tydligare i smaken om den får vila någon dag. Som marsipangodis nästan 🙂

   

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :