Topp-Meny

Pösiga plättar

Länge har jag varit nyfiken på att testa amerikanska pannkakor. Men som mycket annat har det simmat bort i bekvämlighetens hav. Det har blivit de gamla vanliga pannkakorna. Men idag hittade jag ett passande recept i reklambladet som damp ner i brevlådan. Och eftersom jag redan var ovanligt traditionell med ärtsoppa på spisen denna torsdag så tänkte jag slå till med plättar också. Så nu äntligen har jag testat den amerikanska modellen. Det blev gott. Lite torrare och “svampigare” konsistens än de vanliga, men mycket smarriga. Rekommenderas!
amplattar_web
Amerikanska pannkakor, ca 15 st
(recept från GV-nytt)
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt (men lite mer skadar inte…)
2.5 dl mjölk (3 %)
2 msk smält smör
1 ägg

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan det smälta smöret och sist ägget. Värm en stekpanna eller plättlagg med lite smör i på medelvarm platta. Klicka ut 1 msk smet per plätt och stek ca 1.5 minuter på varje sida. Man ser när det är dags att vända första gången eftersom det blir bubblor på plätten när det är dags. Pudra med florsocker och servera med sylt och grädde. Smaklig måltid!

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO