Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Min sockerkvot är nog fylld för ett tag – idag blir det vitlökssoppa

  Min sockerkvot är nog fylld för ett tag – idag blir det vitlökssoppa

  Sedan jag kom på att jag skulle samla alla mina receptfavoriter i en egen bakbok (“Det godaste jag vet”) så har det bakats som aldrig förr här i mitt kök. Jag var ju tvungen att testa alla recept noga, och sedan var jag tvungen att ta en del nya bilder. Jag är väldigt nöjd med min bok. Men den fick konsekvenser. Jag ser det tydligt när jag tittar ner och jag känner det när jag ska knyta skorna. Ganska ofta är jag rädd att skjuta någon med byxknappen, den sitter så tajt. Jag har hamnat i ett läge där jag bryr mig mer om att få mer kaka än att byxorna ska passa. Inte bra! Måste nog avgifta mig ett tag. Mindre socker och mer nyttigheter. Kanske skulle må bra av en och annan promenad också…
  leassoppa_web
  Idag hade jag tänkt göra Leas underbara vitlökssoppa. Den är en av de godaste soppor jag ätit. Jag ställde fram alla ingredienser på spisen, redo att sätta igång. Då ringde telefonen. Svärmor ville bjuda på tonfisksallad. Vilken tur! Jag slapp laga mat, men får ändå äta nyttigt. (I hemlighet hoppas jag att det blir någon kaloristinn och sockerrik efterrätt. Om man blir bjuden är det ju oartigt att tacka nej.)

  Eftersom jag talat mig varm om Leas vitlökssoppa så ska jag dela med mig av receptet direkt. Men tillagningen får vänta tills imorgon 🙂 Tänk på att ta det lite lugnt med vitlöken om du inte är van. Men när man tränat upp sig är det bara att ösa i.

  Leas Underbara Vitlökssoppa (2 – 3 portioner)
  1 gul lök
  10 – 15 vitlöksklyftor
  smör att steka i
  5 dl vatten
  1 buljongtärning (grönsaksbuljong)
  2.5 dl krossade tomater (halv burk)
  cayennepeppar och salt efter smak
  2 äggulor
  3 dl vispgrädde

  Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i lite smör. Häll över vatten, buljongtärning, krossade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 30 minuter. Vispa ihop grädde och äggulor. Häll i soppan som sedan får koka upp. Klart! Servera gärna med krutonger. Om man får soppa över är den jättegod att ha som pastasås nästa dag 🙂
  Enkelt och fantastiskt gott! Och ni vet väl att om alla äter vitlök så känner man inte varandras vitlöksandedräkt?

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :