På den härliga sidan Söta Saker finns varje månad en liten bak-utmaning för den som vill. Den här månaden är det ordet ”Morgon” som ska tolkas. Jag älskar frukoststunden. Särskilt om det finns nybakat bröd. Och Lemon Curd att ha på mackan! Då snackar vi guldkantad frulle! Mitt favoritbröd just nu är dessa frukostbullar:reginesbrod_web

Regs Frukostbröd:

Koka upp:

6.5 dl vatten
2 tsk salt
1.5 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
0.5 dl kornmjöl eller annat grovt mjöl
Låt koka någon minut tills det liknar en gröt. Låt svalna till 37 grader.
Smula 75 gram jäst i en degblandare. Blanda ut med lite kallt vatten (0.5 dl räcker). Häll i mjölgröten och tillsätt: 1 – 2 msk honung 1 – 2 tsk mer salt (om man gillar bröd med lite mer smak) ca 0.5 dl rapsolja. Blanda i vetemjöl pö om pö tills degen släpper kanterna. Arbeta degen ca 15 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek. Baka sedan ut till 20-25 frallor eller 3 limpor. Låt jäsa ca 1 timme till. Grädda frallor i ca 225 grader 15 minuter och limpor i 175 – 200 grader 35 – 40 minuter.

Ha lite tålamod och låt degen jäsa ordentligt – resultatet är värt att vänta på. Och kom ihåg att göra Lemon Curd till 😉

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer

  1. Hej, undrar om du testat att kalljäsa dessa? Skulle vara underbart att kunna förbereda på kvällen och baka ut på morgonen. De ser väldigt goda ut.

    • Hej! Ja dessa bullar är jättegoda. Blir så saftiga med grötbasen 🙂 Jag har inte testat att kalljäsa, men det borde funka. Berätta hur det går om du testar 🙂 Mvh Regine


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *