Hit enter after type your search item
Home / Baktankar & recept / Nån slags päronpaj

Nån slags päronpaj

/
/
78 Views

Jag har experimenterat med vaniljhjärtan i flera dagar. När jag hade tröttnat på dessa delikata bakverk hade jag massa mördeg kvar. Jag såg mig omkring i köket och upptäckte en korg med päron. Japp – du gissade rätt. Jag gjorde en päronpaj. Med det som fanns i huset. Mitt livs första päronpaj såg dagens ljus strax före middagen. En perfekt söndagsefterrätt. Den blev mycket god. För att komma ihåg hur jag gjorde den skyndade jag mig att skriva ner receptet här. Varsågoda 🙂

Nån slags päronpaj
Pajdeg
Nyp ihop 150 gram smör med 3 dl vetemjöl, 0.75 dl socker och 2 msk vatten. Låt vila 30 minuter. Klä sedan en pajform med degen, ca 24 cm i diameter. Nagga. Låt vila kallt 30 minuter till. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter.
Fyllning
5 päron
1 dl socker
3 ägg
100 gram mandelmassa
2 dl crème fraiche
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt riven mandelmassa och crème fraiche. Skala och dela päronen på mitten. Ta bort kärnhusen. Fyll äggsmeten i det förgräddade pajskalet och lägg sedan i päron halvorna. Grädda i 200 grader ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Om pajen blir för mörk så kan man täcka den med ugnsfolie i slutet. Låt pajen svalna och servera med vaniljsås eller grädde. paronpaj_web

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Buffer
  • Pocket
  • stumbleupon
  • Reddit

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO

Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :