Applåder tack! Jag är duktig :)

Om en stor godisgris klarar att vara helt utan socker en hel påskhelg måste det väl vara en bragd i stil med att åka Wasaloppet? Det känns så i alla fall. Nu har jag kommit halvvägs i påsk-orgierna och det går faktiskt väldigt bra att låta bli socker och vetemjöl. Det jobbigaste är att hitta på vad man ska göra istället för att baka. Nu i början känns det onödigt riskfyllt att baka godsaker och bröd när jag inte får äta själv. Men man kan ju göra andra saker? Som nyttiga kex (utan vetemjöl) och egen musli.

Men usch vad tråkig jag är. Det är ju i alla fall påskafton. Något gott måste jag ju bidra med? Jag kollade i mitt arkiv och hittade pappas underbara chokladbröd. Den tål att publiceras igen. Här får ni världens godaste småkaka!

Pappas underbara chokladbröd
250 gram mjöl
200 gram socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 gram smör
1 ägg
Garnering:
ägg, pärlsocker, ev hackad mandel

Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smöret i småbitar, kan göras för hand eller i matberedare. När allt är väl blandat tillsätts ägget. Knåda samman degen tills den håller ihop och är väl blandad. Dela i 6 bitar. Rulla varje bit till plåtens längd, ska bli fingertjock. Lägg på bakplåtspapper. Tryck till längderna lite. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och ev mandel. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8 – 10 minuter. Blir underbart hårda på ytan, men mjuka ini då. Jättegoda när de är ljumma.

chokladbr3_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *