Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Applåder tack! Jag är duktig :)

  Applåder tack! Jag är duktig :)

  /
  /

  Om en stor godisgris klarar att vara helt utan socker en hel påskhelg måste det väl vara en bragd i stil med att åka Wasaloppet? Det känns så i alla fall. Nu har jag kommit halvvägs i påsk-orgierna och det går faktiskt väldigt bra att låta bli socker och vetemjöl. Det jobbigaste är att hitta på vad man ska göra istället för att baka. Nu i början känns det onödigt riskfyllt att baka godsaker och bröd när jag inte får äta själv. Men man kan ju göra andra saker? Som nyttiga kex (utan vetemjöl) och egen musli.

  Men usch vad tråkig jag är. Det är ju i alla fall påskafton. Något gott måste jag ju bidra med? Jag kollade i mitt arkiv och hittade pappas underbara chokladbröd. Den tål att publiceras igen. Här får ni världens godaste småkaka!

  Pappas underbara chokladbröd
  250 gram mjöl
  200 gram socker
  3 msk kakao
  2 tsk vaniljsocker
  1 tsk bakpulver
  200 gram smör
  1 ägg
  Garnering:
  ägg, pärlsocker, ev hackad mandel

  Blanda alla torra ingredienser. Blanda i smöret i småbitar, kan göras för hand eller i matberedare. När allt är väl blandat tillsätts ägget. Knåda samman degen tills den håller ihop och är väl blandad. Dela i 6 bitar. Rulla varje bit till plåtens längd, ska bli fingertjock. Lägg på bakplåtspapper. Tryck till längderna lite. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och ev mandel. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 8 – 10 minuter. Blir underbart hårda på ytan, men mjuka ini då. Jättegoda när de är ljumma.

  chokladbr3_web

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :