Experiment: Surdeg dag 2

Dag 2 av mitt surdegsexperiment blev lite annorlunda. Egentligen skulle jag “matat” surdegen efter ett dygn med mer mjöl och vatten, men jag var borta hela dagen så surdegen fick vänta 12 extra timmar. Men det ser ut som om det lyckades bra ändå, för nu har det blivit liv i luckan. Det bubblar i degen. Det ser ut som degen är kolsyrad 🙂 Imorgon kan jag använda min skapelse i brödbaket!

Surdeg dag 2:
Tillsätt hälften av mängden mjöl och vatten från igår, dvs 0.5 dl rågmjöl och 0.5 dl vatten. Låt stå ett dygn till.

surdegdag2_web

 

Publicerat av Regine

Besök även FramSteget :: https://www.framsteget.net

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO