Hit enter after type your search item
Home / Baktankar & recept / Experiment: Surdeg

Experiment: Surdeg

/
/
93 Views

Jag försökt skapa surdeg flera gånger. Den här gången tänkte jag göra det här på bloggen. Då kanske det går bättre 🙂 Jag hittade surdegstips i Hemmets Journals bilaga Bakat & Gott. Det fanns väldigt mycket gott i den. Suck! Men jag är stark och ägnar mig åt surdegen.

Första dagen: Blanda lika delar råg- eller grahamsmjöl och ljummet vatten. (Jag valde att använda 1 dl grovt rågmjöl och 1 dl vatten.) Täck över och låt jäsa i rumstemperatur i 1 dygn. Check! Fortsättning följer…

surdeg_web

Ps. Tips för  lyckad surdeg enligt bilagan ovan:
1. Använd fullkornsmjöl, i skaldelarna finns sockerarter som är gynnsamma för bildandet av surdeg.
2. Använd absolut rena kärl och redskap, annars kan surdegen mögla.
3. Täck bunken väl, med t ex plastfolie, annars kan ytan bli en hård skorpa, vilket man inte vill ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Buffer
  • Pocket
  • stumbleupon
  • Reddit

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO

Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :