Topp-Meny

Experiment: Surdeg

Jag försökt skapa surdeg flera gånger. Den här gången tänkte jag göra det här på bloggen. Då kanske det går bättre 🙂 Jag hittade surdegstips i Hemmets Journals bilaga Bakat & Gott. Det fanns väldigt mycket gott i den. Suck! Men jag är stark och ägnar mig åt surdegen.

Första dagen: Blanda lika delar råg- eller grahamsmjöl och ljummet vatten. (Jag valde att använda 1 dl grovt rågmjöl och 1 dl vatten.) Täck över och låt jäsa i rumstemperatur i 1 dygn. Check! Fortsättning följer…

surdeg_web

Ps. Tips för  lyckad surdeg enligt bilagan ovan:
1. Använd fullkornsmjöl, i skaldelarna finns sockerarter som är gynnsamma för bildandet av surdeg.
2. Använd absolut rena kärl och redskap, annars kan surdegen mögla.
3. Täck bunken väl, med t ex plastfolie, annars kan ytan bli en hård skorpa, vilket man inte vill ha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO