Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Ruts busenkla inlagda gurka

    Ruts busenkla inlagda gurka

    Jag tänkte göra kalops på en enkel köttbit. Jag tog det som låg närmast i frysen. När jag tinat biten och började skära i den insåg jag att jag hittat den finaste biten på kon – innanlåret! Men då var det redan för sent. Nu skäms jag lite för att jag gjort kalops på fint innanlår, men gjort är gjort…  Jennie på Sörgårdens Butik & Slakteri såg lite chockad ut när jag berättade om mitt lilla misstag. Nästa gång lovar jag att titta bättre och inlagdgurka_webhedra de fina köttbitarna mer. Men nu till något som man inte kan göra fel – Ruts inlagda gurka. Den är underbart enkel att göra och väldigt god – och passar utmärkt till kött, t ex kalops 🙂 När gurkan är slut kan man skiva i en ny, lagen håller sig länge!

    Ruts inlagda gurka
    (1-2-3-lag)
    1 dl ättika (12 %)
    2 dl socker
    3 dl vatten
    Koka upp lagen och låt svalna.
    1 gurka skivas tunt och läggs i en burk, häll över den kalla lagen och låt stå någon timme innan servering. Klart!

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :