Jordnötscookies åt mor

Ännu en utmaning för lilla mig. Mors dag innebär fikabröd och tårtor i mängder. Dagens fikabord var inget undantag. Där fanns dumlekakor, toscakaka, rimbobullar, marängtå(åååh)rta och mitt egna bidrag jordnötscookies med choklad. Tur att jag var mätt annars hade jag nog dykt ner i hela härligheten och inte kommit upp förrän allt var slut. Men duktig som jag är så klarade jag av att vara sockerfri även idag 🙂

Det är svårt att baka nya saker när man inte kan smaka av själv. Därför fick jag bjuda in en smakpanel igår. Jordnötskakorna var goda enligt juryn, men behövde lite mer choklad och lite kortare gräddningstid. Jag lyssnade förstås och idag tyckte gästerna att kakorna var perfekta. Så här kommer receptet:

Jordnötscookies med chokladjordnotscookies2_web
100 gram mjukt smör
100 gram jordnötssmör
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl frukt/nötmüsli (kan bytas mot 0.5 dl extra mjöl)
1 krm salt
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk bakpulver
knappt 100 gram grovhackad mörk choklad (Marabous)

Blanda socker, smör och jordnötssmör först. Tillsätt sedan ägget. Blanda alla torra ingredienser noga innan även de blandas ner. Rör ner den hackade chokladen sist. Det blir en ganska lös och lättformad deg. Forma degen till bollar (lite större än vanliga köttbullar) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.  De rinner ut ganska mycket så placera dem luftigt. Platta till bollarna lite. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Sen är det bara att bjuda in fikagästerna 🙂
jordnotscookies_web

 

 

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *