Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Jordnötscookies åt mor

  Jordnötscookies åt mor

  /
  /

  Ännu en utmaning för lilla mig. Mors dag innebär fikabröd och tårtor i mängder. Dagens fikabord var inget undantag. Där fanns dumlekakor, toscakaka, rimbobullar, marängtå(åååh)rta och mitt egna bidrag jordnötscookies med choklad. Tur att jag var mätt annars hade jag nog dykt ner i hela härligheten och inte kommit upp förrän allt var slut. Men duktig som jag är så klarade jag av att vara sockerfri även idag 🙂

  Det är svårt att baka nya saker när man inte kan smaka av själv. Därför fick jag bjuda in en smakpanel igår. Jordnötskakorna var goda enligt juryn, men behövde lite mer choklad och lite kortare gräddningstid. Jag lyssnade förstås och idag tyckte gästerna att kakorna var perfekta. Så här kommer receptet:

  Jordnötscookies med chokladjordnotscookies2_web
  100 gram mjukt smör
  100 gram jordnötssmör
  1 dl socker
  1 dl farinsocker
  1 ägg
  2 dl vetemjöl
  1 dl frukt/nötmüsli (kan bytas mot 0.5 dl extra mjöl)
  1 krm salt
  0.5 tsk bikarbonat
  0.5 tsk bakpulver
  knappt 100 gram grovhackad mörk choklad (Marabous)

  Blanda socker, smör och jordnötssmör först. Tillsätt sedan ägget. Blanda alla torra ingredienser noga innan även de blandas ner. Rör ner den hackade chokladen sist. Det blir en ganska lös och lättformad deg. Forma degen till bollar (lite större än vanliga köttbullar) och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.  De rinner ut ganska mycket så placera dem luftigt. Platta till bollarna lite. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Sen är det bara att bjuda in fikagästerna 🙂
  jordnotscookies_web

   

   

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :