Min egna goda och nyttiga müsli

Som sagt, det är inte en barnlek att undvika socker. Jag gillar müsli till frukostfilen men när man vill undvika tillsatt socker är det stört omöjligt att hitta någon färdig att köpa. Så jag fick åter igen ta tag i det här hemma i köket. Kollade på olika recept för att hitta det bästa för mig. Till slut gjorde jag så här:

Regines Nyttiga Müslimusliburk_web
Blanda i en skål:
150 gram grovt hackad mandel
2.5 dl boveteflingor
2 dl havregryn
0.5 dl sesamfrön (skalade)
0.5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1.5 dl kokosflingor
Värm sedan i en kastrull så att allt blandas:
2.5 dl vatten
3 msk rapsolja
3 msk ekologisk honung (kan uteslutas)

Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Sprid ut müslin på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i 175 – 200 grader mitt i ugnen tills müslin är helt torr (30 – 45 minuter). Rör om ordentligt ca var 5:e minut så att müslin inte blir bränd. Låt svalna, förvara på torrt ställe. Om man vill ha lite mer smak kan man tillsätta 1 msk kardemumma eller kanel och torkad frukt. Jättegott och väldigt nyttigt.
musli_web

 

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *