Topp-Meny

Min egna goda och nyttiga müsli

Som sagt, det är inte en barnlek att undvika socker. Jag gillar müsli till frukostfilen men när man vill undvika tillsatt socker är det stört omöjligt att hitta någon färdig att köpa. Så jag fick åter igen ta tag i det här hemma i köket. Kollade på olika recept för att hitta det bästa för mig. Till slut gjorde jag så här:

Regines Nyttiga Müslimusliburk_web
Blanda i en skål:
150 gram grovt hackad mandel
2.5 dl boveteflingor
2 dl havregryn
0.5 dl sesamfrön (skalade)
0.5 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön
1.5 dl kokosflingor
Värm sedan i en kastrull så att allt blandas:
2.5 dl vatten
3 msk rapsolja
3 msk ekologisk honung (kan uteslutas)

Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Sprid ut müslin på bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i 175 – 200 grader mitt i ugnen tills müslin är helt torr (30 – 45 minuter). Rör om ordentligt ca var 5:e minut så att müslin inte blir bränd. Låt svalna, förvara på torrt ställe. Om man vill ha lite mer smak kan man tillsätta 1 msk kardemumma eller kanel och torkad frukt. Jättegott och väldigt nyttigt.
musli_web

 

Inga kommentarer än.

Kommentera

Drivs av WordPress. Design av WooThemes

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO