Har ni någon aning om vad svårt det är att baka nya godsaker utan att smaka själv? Ser ju så himla gott ut! Och man har ju ingen aning om ifall det är bra nog? Kaffegästerna vågar kanske inte vara helt ärliga? Man får helt enkelt släppa kontrollen och börja lita på folk. I så fall är den här rabarberkakan väldigt god. Och visst ser den god ut? Jag hittade den på sajten ”Middagshjälpen”. Bara att testa medans rabarbern är frisk och rak 🙂

Världens godaste rabarberkaka
Kakan:
150 gram smält smör
3 ägg
2.5 dl socker
3 dl mjöl
rabarber, ca 3 stjälkar
Kolasås:
1 msk smör
2 dl grädde
1 dl socker
1 msk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smöret och sist mjölet. Rör försiktigt så luften blir kvar i kakan. Häll smeten i en smord och bröad ugnsform, använd gärna kokos eller farinsocker istället för ströbröd. Lägg i rabarber, ansad och skuren i småbitar. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter, sedan ska kolan hällas över. Kakan ska vara lite mer än halvklar då. Koka kolan när kakan har satts in i ugnen. Ta ut kakan, bred på kolan och grädda färdigt (ungefär 10 minuter).

Kakan är så god i sig, det behövs vare sig vaniljsås eller grädde till.
rabarberkakagodaste_web

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *