Älskade jordgubbar

Underbart är kort! jordgubbar_web
Jordgubbssäsongen går över på några veckor, och det är väl därför jag njuter så fantastiskt mycket när det finns färska, svenska, söta, gooooda jordgubbar. Idag var vi iväg och plockade en hink med dessa guldkorn. Nu är klockan 21.30 och vi är precis klara med att frysa in gubbarna, göra sylt av de som inte var så fina och äta en stor hög med jordgubbar och grädde. Som en extra bonus gjorde vi också en skål med jordgubbskräm. Det kallar jag vardagslyx! Det var faktiskt första gången jag gjorde kräm på färska jordgubbar. Men det kommer jag göra om för det var otroligt enkelt. Och väldigt gott. Testa ni också!

Jordgubbskräm (ca 4 port)
5 – 7 dl färska, rensade och sköljda jordgubbar
0.75 dl socker
5 dl vatten
2.5 msk potatismjöl

Dela jordgubbarna i mindre bitar. Blanda vatten och potatismjöl i en gryta, blanda tills allt mjöl löst sig. Häll i socker och jordgubbar och koka upp under försiktig omrörning. När första bubblan talar om att det kokar så ta krämen av värmen och häll upp i en serveringsskål. Strö lite socker på ytan så bildas inget skinn. Servera direkt med mjölk eller försvara i kylen tills det är dags att äta.
kram2_web

 

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *